• Ibor només ha convidat a participar en el negociat sense publicitat a dos empreses d’Alzira i altra de Carlet.

Compromís per Paiporta ha denunciat que l’alcalde Vicente Ibor, una vegada més, haja adjudicat pel procediment de negociat sense publicitat un contracte de 40.000 euros.

L’adjudicació del contracte, que s’ha fet per procediment negociat sense publicitat a l’arquitecte Joaquín Vicente Bono Safont, d’Alzira, és per preparar la redacció del Projectede rehabilitació de l’edifici municipal de Vil·la Amparo.

L’empresa va fer una rebaixa només de 400€. Les altres dos empreses a les que l’Ajuntament va convidar a participar en el negociat varen ser Intercontrol Levante SA (de Carlet) i Félix Lahoz Colomer de GRUPHAC SL d’Alzira. Estes dos empreses varen ofertar pel total de la licitació (40.000€), sense fer cap tipus de rebaixa.

El regidor de Compromís, Pep Val, va preguntar en la mesa de contractació (que va estar presidida de manera inusual i extraordinària pel mateix alcalde) per “la no participació d’empreses de Paiporta”. L’alcalde, Vicente Ibor, va argumentar que les tres empreses les havia proporcionat la Diputació “per la seua experiència en rehabilitacions”.

Però el Grup Compromís només ha hagut de fer una rutinària recerca en internet per comprovar que “aquesta suposada experiència en rehabilitacions no es dona en cap de les tres empreses” i asseguren que “qualsevol empresa o estudi d’arquitectura de Paiporta podria haver participat en les mateixes condicions”.

Per a la portaveu de Compromís, Isabel Martín, aquesta adjudicació “fa una olor estranya”, ja que “es conviden a empreses d’Alzira i Carlet, i dos d’elles no fan cap tipus de rebaixa, com si no tingueren cap interès en obtindre el contracte”.

Per a Martín “els negociats sense publicitat són una argúcia legal utilitzada per atorgar els contractes als l’amiguets” i que “l’alcalde Ibor utilitza molt”.

Cal recordar que Compromís ja va denunciar fa uns dies la contractació per un negociat sense publicitat a l’advocat Prieto Palazón, amic personal de l’alcalde Ibor, després de molts anys de contractacions a dit.

Per això Compromís ha demanat a l’alcalde Vicente Ibor que “es torne a licitar el contracte en condicions d’igualtat per a totes les empreses que vulguen participar”, i sobretot “que no es deixe fora a cap empresa del poble”. Martín insisteix en que “donant el treball a empreses del poble, es contribueix a la dinamització de la nostra economia local”, a més ressalta que “tenim grans professionals i amb molta experiència en Paiporta”.

També des de Compromís paren atenció en que “l’equip de govern encara no té cap proposta d’ús per a l’edifici” per això es pregunten “com és possible licitar la redacció d’un projecte de rehabilitació d’un edifici que no saben per a que es va a utilitzar?. No és el mateix que l’edifici s’utilitze per a ús associatiu que per a una escoleta infantil”, ha manifestat Martín.

En eixe sentit, des de Compromís han ficat en marxa esta setmana “una enquesta oberta a la ciutadania per a preguntar sobre els possibles usos de l’edifici de Vil·la Amparo”. Les opcions de les persones que estan participant estan entre, una escoleta infantil, una escola d’arts i oficis, una Casa de la Joventut o un espai associatiu i d’oci, entre d’altres.

Paiporta, 13 de juny de 2014