• L’advocat Prieto Palazón ha cobrat més de 600.000€ de l’Ajuntament de Paiporta des de que Vicente Ibor és alcalde

Compromís per Paiporta ha denunciat que l’alcalde Vicente Ibor, haja adjudicat a dit el contracte de defensa jurídica de l’Ajuntament de Paiporta a l’advocat Prieto Palazón, amb el que Ibor manté una amistat manifesta. El contracte s’ha formalitzat per 13 mesos i per la quantitat de 72.600€.

L’adjudicació del contracte, que s’ha fet per procediment negociat sense publicitat, és per a la portaveu de Compromís, Isabel Martín, “una argúcia legal utilitzada en moltes ocasions per triar a quin amiguet s’otorga el contracte”.

A més en el negociat només s’han convidat a 3 advocats, però cap d’ells de Paiporta. Cosa que també ha criticat Martín, “perquè no conviden a la licitació a cap advocat de Paiporta? Perquè Ibor prioritza donar treball als seus amiguets abans que els diners es queden en el poble?”. Per a Compromís aquest fet és “molt greu”, ja que “no és la primera vegada que es convida només a empreses de fora del poble, tot i que al municipi comptem amb molt bons i grans professionals”.

L’advocat Prieto Palazón ha sigut qui ha estat duguent la defensa jurídica de l’Ajuntament de Paiporta des de que Vicente Ibor va prendre l’alcaldia en 2007. Fins ara eixa designació es feia mitjançant decret d’alcaldia per a cada litigi.

Casualment, Prieto Palazón manté manifesta amistat amb l’alcalde Vicente Ibor des de fa anys. Els dos varen ser companys en la Junta de Govern del Col·legi d’advocats i comparteixen alguns litigis, com l’acusació per injúries que va promoure el conseller del PP Rafael Blasco (ara condemnat a 8 anys de presó) contra la diputada de Compromís Mireia Mollà quan aquesta va denunciar la trama de corrupció i saqueig en el cas cooperació que liderava Blasco.

Cal recordar que Compromís ja va denunciar fa uns anys davant la fiscalia el fet que l’alcalde de Paiporta haguera estat adjudicant per decret i sense cap tipus de publicitat la defensa jurídica a l’advocat Prieto Palazón, adjudicacions fetes amb un clar fraccionament de l’objecte contractual.

Compromís també va ficar en entredit les quantitats astronòmiques que ha cobrat l’advocat des de que Ibor va assumir l’alcaldia del municipi, quantitats que sumen més de 600.000€. Només en l’any 2009 Prieto Palazón va cobrar de l’Ajuntament de Paiporta la xifra de 196.551,46€.

Ara, la Junta Consultiva de Contractació Administrativa del Ministeri d’Hisenda ha emés un informe en el que manifesta que “la defensa jurídica debe efectuarse de forma conjunta, mediante la adjudicación de un solo contrato” i afegix “para lo cual deben respetarse los principios de publicidad y libre concurrencia”.

Per tot açò Martín ha exigit a l’alcalde que “es revoque de manera immediata l’adjudicació del contracte a l’advocat Prieto Palazón i es torne a licitar complint els principis de publicitat i lliure concurrència”, i afegeix, “davant l’informe clar i contundent de la Junta Consultiva de l’Estat, s’ha de licitar públicament i amb lliure concurrència el contracte de defensa jurídica de l’Ajuntament, en altre cas Ibor estaria davant un clar cas de prevaricació i tràfic d’influències”

Paiporta, 9 de juny de 2014