COMPROMÍS DENUNCIA QUE LA COMISSIÓ AVALUADORA QUE VA FER LES PROVES SELECTIVES ALS BECARIS DEL PROGRAMA “LA DIPU ET BECA” HAN COBRAT QUASI 2000€ PER ASSISTÈNCIES

Els 6 membres de la comissió avaluadora han cobrat 1.860€ per assistir a les proves selectives

Compromís per Paiporta ha denunciat que la comissió avaluadora que va formar part del procés selectiu dels becaris del programa “La Dipu et beca” en estiu de 2013 ha cobrat quasi 2000€ per assistir a les proves selectives.

La comissió avaluadora la formaven 6 funcionaris, dels quals 2 són del cos de la policia (l’intendent i l’inspector). També formava part la secretaria de l’alcalde (càrrec de confiança). Tot i que les beques eren per cobrir places en departaments com cultura, educació o benestar social, d’eixes àrees no n’hi havia cap funcionari per “avaluar”.

 En el procés selectiu tenia molt de pes l’entrevista personal amb els avaluadors, entrevista que en alguns casos, tal i com ens han informat algunes de les persones que es varen presentar, consistia en simplement una pregunta tan obvia com “qué has estudiat?”, quan en l’expedient figuraven perfectament les dades de l’estudiant.

Ara ens trobem amb que els “avaluadors” tenien com incentiu el cobrament d’assistències que ronden els 400€ (a banda del salari mensual que ja cobren estos funcionaris). És cridaner i excessiu, ja que els becaris han estat cobrant 500€ per tot un mes de treball.

 Compromís per Paiporta hem denunciant que els últims anys el procés de selecció de becaris s’ha fet de manera opaca i irregular. De fet en la última edició presentàrem un recurs perquè enteníem que “no s’havien respectat els drets dels participants”.

 Des de Compromís varen denunciar: falta de transparència, al no haver publicat la baremació completa dels aspirants; adjudicacions contraria a les bases, ja que molts dels becaris (amb una clara vinculació al PP – amics, fills o familiars directes d’alguns regidors de l’equip de govern) ja havien gaudit de la beca en edicions anteriors; i que no es valorara la situació econòmica dels aspirants.

Compromís demanem per a futures edicions un procés objectiu, clar i transparent, on es puga saber automàticament la baremació de cada jove que sol·licite la beca i que es faça públic el llistat amb les puntuacions detallades.

En 2013 hi hagueren 37 + 9 becaris.

Paiporta, 30 de enero de 2014