MOCIÓ INSTITUCIONAL APROVADA PER TOTS ELS GRUPS POLÍTICS.

L’11 de gener de 2009 dues joves varen ser agredides a Paiporta, una va resultar greument ferida i l’altra assassinada, es deia Carolina Planells. Després d’aquest assassinat grups d’extrema dreta varen intentar fer un aprofitament partidista amb l’únic propòsit d’alterar la convivència pacífica a Paiporta i generar un clima de xenofòbia i intolerància al nostre poble. De fet, grups radicals d’extrema dreta varen convocar una manifestació per a eixe mes, també gran quantitat de pintades xenòfobes i feixistes contra els emigrants varen aparèixer per tot el poble.

Arrel d’aquests fets, es va constituir la Plataforma per la Convivència que va comptar amb el suport de partits polítics, associacions de mares i pares de les escoles, i associacions culturals, musicals i esportives del poble. La plataforma pretenia apuntalar, en època de crisi, els valors i pilars bàsics de la nostra societat, basats en la solidaritat entre les persones, les interrelacions i la cultura compartida.

A més de la redacció d’un manifest, al qual també es varen adherir els Ajuntaments de Paiporta i Picanya (d’on eres les dos joves), la Plataforma va acordar realitzar activitats de convivència i jornades de participació, entre d’elles, al maig del 2009 es realitzaren quatre murals que l’Ajuntament va autoritzar fer en el mur de camp de futbol El Palleter.

En aquesta activitat participaren moltes persones dels diferents col·lectius que formaven la Plataforma per la Convivència, també acudiren artistes plàstics i estudiants de belles arts que aconseguiren que el mural inicial es convertira en quatre murals amb diferents expressions plàstiques i amb un missatge comú: “la diversitat ens enriqueix”.

Des de l’any 2009 els murals han estat respectats i s’han conservat en perfectes condicions sense cap problema, traslladant un missatge positiu a totes les persones que passaven per eixa zona, especialment als xiquets i xiquetes que van cada dia als col·legis L’Horta i Jaume I.

Però fa uns dies hem vist com eixos murals han sigut totalment tapats i pintats pel Paiporta C.F., esborrant una part important de la història del nostre poble.

Donada la importància d’aquests murals, per la part artística i pel missatge que traslladaven, els grups sotasignants sotmetem a la consideració del Ple de la Corporació, els següents:

ACORDS

PRIMER.- Que l’Ajuntament de Paiporta organitze una jornada per la convivència i la diversitat en la que, entre d’altres activitats, es pinten diferents murals en la paret exterior del Camp d’El Palleter.

SEGON.- Donar trasllat a les entitats sotasignants del Manifest per la Convivència, així com a les associacions, col·legis i instituts de Paiporta, d’aquesta activitat, per tal de que puguen participar en la jornada.

TERCER.- Demanar als responsables d’haver tapat els antics murals que assumisquen les despeses de la jornada (pintura i materials).

Paiporta, 29de gener de 2014

Isabel Chisbert Alabau                                Jose Antonio Manrique

Portaveu G.M. Partit Popular                    Portaveu G.M. Socialista

 

Isabel Martín Gómez                                  MªJosé Lianes Laserna

Portaveu G.M. Compromís Paiporta        Portaveu G.M. Esquerra Unida