• Compromís demana que es revisen els convenis que tenen algunes entitats per gestionar i gaudir d’edificis municipals.

Compromís per Paiporta, que ahir va demanar responsabilitats després de comprovar que els murals realitzats per la “Plataforma per la convivència” al 2009 havien estat totalment tapats, demana que es reponguen els murals en altra jornada per la convivència en la que participen totes les entitats que varen constituir la plataforma, inclús noves associacions i col·lectius que en aquell moment no s’adheriren o no existien.

També Compromís demana a l’Ajuntament que es revisen els convenis amb les entitats locals que fan ús dels edificis municipals per tal d’evitar en el futur actes com aquest. Per a que sobretot quede clar que qualsevol modificació ha d’obtindre els pertinents permisos de l’Ajuntament.

D’altra part, des de Compromís no entenen com eixos murals que havien estat respectats durants anys i que no tenien cap grafitti ni escrits damunt han sigut tapats sense el más mínim respecte i sensibilitat, quan tot el mon era coneixedor de la finalitat dels mateixos “la convivència i el respecte a la diversitat” a més d’haver sigut conseqüència de tan tràgic succés – l’assassinat de Carolina Planells.

Es dona el fet que prop dels murals, en altres parets del camp de futbol hi ha quantitat de pintades amb missatges intolerants i denigrants per a les dones. Des del grup es pregunten com s’han tapat els murals de la Plataforma i en canvi l’Ajuntament permet que durant anys es mantinguen ben visibles estes pintades. Més encara quan estan just enfront del col·legi l’Horta per on passen cada dia centenars de xiquets.

Paiporta, 24 de gener 2014