• Compromís planteja disminuir el nombre d’alliberats, eliminar el conductor de l’alcalde i l’assessora de comunicació. També disminuir la partida de festes en un any molt difícil per a la població.

Compromís per Paiporta, va presentar el passat dijous en el ple de l’Ajuntament esmenes al pressupost municipal de 2014. Les esmenes contemplaven un estalvi de 316.139,03€, que des del grup d’esquerres plantegen invertir en partides socials, educatives i foment d’ocupació.

Així, Compromís planteja eliminar despesa supèrflua com són els 26.375,36 que el PP gasta en l’assessoria de comunicació i imatge i els 39.294,09€ destinats al xofer d’alcaldia.

També des del grup continuen insistint en que “la despesa d’òrgans de govern és excessiva quan el treball està fent-lo els tècnics de l’Ajuntament”, per això demanen rebaixar a 3 regidors el nombre d’alliberats (actualment són 6), rebaixant així la despesa de 135.358€ a 75.739€, amb un estalvi de quasi 60.000€.

La portaveu de Compromís, Isabel Martín, també va demanar de nou que “es deixe de contractar per designació directa de l’alcalde l’assistència jurídica a l’advocat Prieto Palazón, el qual ha cobrat ja més de mig milió d’euros de l’Ajuntment des de que Ibor és alcalde”. Amb la licitació de l’assistència jurídica Compromís estima es podrien estalviar al menys 25.000€.

Des de Compromís han fet una aposta per partides socials com “el programa social d’atenció a les famílies”, que el grup considera “caldria augmentar com a mínim 60.000€ per poder fer front a la greu situació econòmica de la ciutadania” i “dotar la plaça de treballadora social per poder assumir tot el treball extra de l’àrea”. El PP per contra ha disminuït esta partida 20.000€ respecte a l’any anterior i ha amortitzat la plaça de treballadora social.

També des del grup aposten per “augmentar 70.000€ fins cobrir 200.000€ la partida destinada a Treball Social” ja que amb la dotació proposada per l’equip de govern consideren no s’arribarà més que a una mínima part de la població.

Altres partides que Compromís va demanar dijous que s’augmentaren varen ser:

– 2.000€ més per ajudes per a tallers i cursos formatius

– 9000€ més fins cobrir 30.000€ la partida destinada a ajudes per a llibres i AMPES

– 30.000€ per a projectes educatius, i amb els quals podria iniciar-se l’estudi per habilitar una escoleta infantil municipal.

– doblar la partida destinada a l’àrea de joventut, passant de 20.000€ a 40.000€

– 6.000€ per al Consell de la Dona, que no té cap dotació en pressupost.

– 40.000€ per fer un Pla de Mobilitat

– 6.000€ per ampliació d’horari de la biblioteca en període d’exàmens

Altres grans partides en les que Compromís ha demanat estalviar han sigut:

Disminuir 5.000€ mensuals la subvenció a la piscina coberta. Segons Compromísn’hi ha elements que demostren que l’empresa concessionària de la piscina coberta ha incomplit el contracte i amb la valoració econòmica dels punts que no ha executat es podria rebaixar la subvenció municipal en 60.000€ per a 2014.”

Martín va fer una crida a la solidaritat de la població, i va demanar rebaixar dràsticament la partida dedicada a festes patronals “n’hi ha una situació d’emergència i la gent de Paiporta segur que ho comprendrà”. Així el grup va demanar dijous rebaixar la partida de festes 48.850€ “sobretot en aquelles activitats en les que s’utilitzen animals com a diversió”, tot i això es continuarien comptant amb quasi 90.000€ per a les festes locals.

El PP va votar en contra de les esmenes de Compromís, però el grup ja ha avançat que “continuarà treballant en eixa línea i demanarà es facen les modificacions pertinents per tal d’atendre les necessitats de la ciutadania”

Paiporta, 2 de desembre de 2013