Article d’opinió publicat a Levante-emv el 14-11-2013

Aquests anys estem veient com els governs del Partit Popular estan aplicant una política de retallades en serveis públics essencials i grans pujades d’impostos.

Paiporta no ha estat diferent i aquesta ha sigut també la línia del govern municipal. Així hem vist com l’Ajuntament per “disminuir despeses” ha aplicat dràstiques mesures (disminució de beques, acomiadaments de treballadors municipals, …), però en canvi res no han proposat per millorar les draconianes condicions econòmiques d’alguns contractes i convenis, com és el cas del contracte amb l’empresa gestora de la PISCINA COBERTA MUNICIPAL. Ben al contrari, han permès que l’empresa puge les tarifes any rere any sense moure un dit.

Fent una mica d’història. En 2005, baix mandat del PSOE, l’Ajuntament de Paiporta va signar un contracte amb l’empresa FCC-NitramPool pel qual aquesta construïa i gestionava durant 25 anys la piscina coberta municipal, a canvi l’Ajuntament pagaria 300.000€ anuals durant eixe període. Per si fora poc, l’empresa es quedaria també els guanys de la gestió. No res!

En Compromís entenem que aquesta despesa és desmesurada, sobretot en la situació de profunda crisi (estafa) econòmica per la qual estan travessant tantíssimes famílies paiportines.

Nosaltres creguem que es pot gestionar d’altra manera, prioritzant el benestar de les persones. Per això hem encetat una campanya per informar a tota la població de Paiporta sobre la situació de la Piscina Coberta i els costos que la instal·lació suposa a l’Ajuntament. El nostre objectiu és que l’Ajuntament renegocie les condicions del contracte amb l’empresa per rebaixar el cànon i aconseguir millores en el servei.

Perquè és una situació totalment injusta. Si la majoria de paiportins i paiportines hem vist disminuir els nostres ingressos i augmentar els nostres impostos, restant-nos més i més poder adquisitiu; per què en canvi els beneficis de l’empresa adjudicatària no es poden tocar ni renegociar?

Sabem que sí es pot. De fet, l’apartat 27 del contracte (Facultats de l’Ajuntament) indica que “l’Ajuntament podrà modificar el contracte per  raons d’interès públic degudament justificades”. No estan ja prou justificades les condicions per a fer-ho?. Compromís demanem que s’inicie d’immediat aquesta “renegociació”.

Perquè cal pensar primer en les persones.