• Compromís denuncia que Ibor aprova ordenances que després aplica de manera selectiva a només un sector de la població

Compromís per Paiporta, ha denunciat que l’equip de govern està aplicant de manera selectiva l’ordenança de guals, afavorint a una part de la població i agreujant a altra.

En 2010 es va aprovar la nova ordenança de guals, que obligava a regularitzar la situació de les entrades a garatges que no tenien placa ni pagaven la taxa corresponent. L’objectiu d’eixa nova ordenança era que tots aquells baixos que estaven utilitzant-se per a guardar vehicles pagaren la taxa corresponent independentment del tipus de carrer on estigueren situats, i és que es donaven situacions com la de garatges situats en carrers peatonals que s’estalviaven la taxa municipal.

En juny de 2012, després de deixar un llarguíssim període transitori, la policia local va iniciar les inspeccions de baixos. El grup municipal Compromís va tindre informació que la primera i pràcticament única actuació inspectora va ser en la urbanització L’horta, una zona on l’aparcament no suposa un problema per al veïnat, de fet, després dels requeriments municipals només s’han sol·licitat 5 o 6 nous guals.

Des de Compromís per Paiporta mostren sorpresa i indignació ja que passat més d’un any i després que el grup haja requerit insistentment informació en la comissió d’hisenda, no s’han tornat a fer actuacions de cap tipus per a la regularització dels locals que no tenen guals més que en alguns carrers puntuals.

La portaveu del grup municipal Compromís, Isabel Martín, ha exigit a Ibor i al seu equip que “governen per a tots els paiportins i paiportines amb equitat”, i afegeix “no volem uns governants que apliquen les normes de manera selectiva i injusta”.

Des de Compromís recorden també que exigir el compliment de l’ordenança significaria ampliar la recaptació i així tindre la possibilitat de baixar la taxa en un futur immediat”

Paiporta, 4 de novembre de 2013