Des de Compromís per Paiporta volem condemnar l’assassinat de María Ángeles, la dona morta hui a mans de la seua parella al nostre poble.

Una brutal agressió, que ens recorda la mort d’altra dona del poble, Carolina Planells, la de les cinc dones assassinades al País Valencià al llarg del 2013, i la de totes les dones que han mort víctimes del masclisme.

Volem solidaritzar-nos amb la seua família, gent del nostre poble, amb el seu fill, amb els seus amics i amigues, amb els seus veïns i amb totes les persones que la coneixien.

Però també volem que la mort de María Ángeles no haja sigut en va, que les dones que pateixen assajaments i maltractament per part dels homes tinguen el suport social i oficial necessari per eixir de la seua situació. Volem que aquesta mort ens recorde quants serveis de recolzament a dones maltractades han tancat amb els retalls, entre ells l’oficina d’atenció a les víctimes de violència de gènere del  nostre poble de la que, des de fa 2 anys, no queda més que el cartell penjat a la porta.

La mort de María Ángeles, a més de entristir-nos ens fa ràbia, perquè amb cada dona assassinada ens lleven un tros de vida i llibertat a la resta, perquè té l’agreujant de ser tan poc fortuïta com la de totes les dones mortes a mans de les seues parelles.

 

Paiporta, 9 d’octubre de 2013