• Compromís demana que es tinga en compte la situació socioeconòmica familiar dels aspirants

Compromís per Paiporta ha denunciat falta de transparència en el procés selectiu de becaris del programa “La Dipu et beca”. “No s’ha publicat la baremació completa dels aspirants, la qual cosa és mostra d’una total de falta de transparència i deixa als aspirants que no han obtingut la qualificació necessària en un estat d’indefensió”.

També des del grup Compromís denuncien que no se’ls haja deixat estar presents durant el procés i tindre accés a tota la documentació de l’expedient, tot i haver-la demanat per escrit fa ja un mes.

Respecte als seleccionats, des de Compromís denuncien que alguns dels becaris ja van ser beneficiaris l’any anterior, sent que les bases especifiquen que “les beques s’atorgaran preferentment a aquells estudiants que no hagueren gaudit de la beca en edicions anteriors” i que més de 250 aspirants s’han quedat sense plaça.

Aquest fet no és el primer any que ha ocorregut, ja que en edicions anteriors han sigut molts els joves que han anat repetint, alguns amb una clara vinculació al PP.

Compromís també denuncia que no s’haja tingut en consideració la situació socioeconòmica familiar dels aspirants i que s’haja eliminat aquest punt de les bases model marcades per la Diputació. “Les bases de la Diputació arrepleguen valorar la situació familiar dels aspirants, però l’Ajuntament de Paiporta ha eliminat aquest punt de les bases locals”.

Per a Compromís aquest punt és especialment greu, en un moment de grans retallades i pujada de taxes que afecten especialment als estudiants. A més el grup considera indecent que per contra un dels beneficiats de la beca municipal siga el fill d’un regidor de l’equip de govern del PP, que a més repeteix per segon any.

Paiporta, 17 de juny de 2013