• El Grup Municipal Compromís va presentar la proposta a l’abril de 2012 a l’Ajuntament de Paiporta.

Actualment, a Paiporta, hi ha una àmplia consciència sobre la pràctica del reciclatge, però des de les institucions públiques hem de posar a l’abast de la ciutadania tots els mitjans possibles i necessaris per a afavorir esta pràctica. En el nostre municipi hi havia una carència, la falta de contenidors per a l’arreplegada i reciclatge d’olis d’ús domèstic.

Compromís per Paiporta va presentar la moció per la instal·lació de contenidors de reciclatge d’oli d’ús domèstic en el nucli urbà de Paiporta en el mes d’abril de 2012. La proposta va rebre el recolzament de tots els grups municipals de l’Ajuntament.

Cal destacar la importància del reciclatge de l’oli domèstic, ja que cada ciutadà consumeix de mitjana anual 12 litres d’oli. I un litre d’oli, abocat per la pica, pot arribar a contaminar 1.000 litres d’aigua, la qual cosa suposaria 12.000 litres d’aigua contaminada per cada persona. Davant d’aquestes xifres, calia oferir alternatives als ciutadans i ciutadanes.

La instal·lació dels contenidors respon al conveni signat per l’Ajuntament de Paiporta amb l’empresa Ecoacción que ha realitzat la inversió i serà també l’encarregada del seu manteniment.

Per poder dipositar l’oli domèstic usat en els contenidors que s’han instal·lat en diferents places i carrers de Paiporta cal fer-ho en botelles de plàstic (tipus aigua o refresc) tancades.

Des de Compromís demanem a la ciutadania de Paiporta la seua col·laboració i ajuda per reciclar el màxim d’oli domèstic seguint les indicacions assenyalades en els  contenidors.

Des de Compromís continuarem treballant perquè aquesta instal·lació de contenidors es recolze amb una campanya d’informació, difusió i sensibilització per a reciclar l’oli domèstic.