• Dones amb Compromís organitzen una xerrada sobre igualtat i una exposició sobre la publicitat sexista.

El passat 16 de febrer es va constituir a Paiporta Dones amb Compromís. Un grup que naix amb l’objectiu de contribuir a aconseguir una igualtat efectiva entre dones i homes”. Dones amb Compromís, que s’autodefineix com un grup transgressor, treballarà en diferents vessants,  programant activitats al llarg de l’any per fomentar la igualtat i també denunciant totes aquelles qüestions sexistes que atempten contra la igualtat i els drets de les dones, especialment a Paiporta.

En eixa línea, i aprofitant la seua presentació, Dones amb Compromís denuncien que la Regidoria de Joventut de Paiporta haja organitzat fa uns dies un “curs d’auto-maquillatge” dirigit exclusivament a les xiques i sense cap objectiu formatiu. Per a Dones amb Compromís, el cartell (la imatge d’una dona jove i guapa) d’eixa clar que està enfocat únicament a que les xiques estiguen guapes per a ells. Des de Dones amb Compromís també “reclamen que es canvie la imatge identificativa de la Regidoria de Joventut, representada únicament per la silueta d’un xic jove, ja que aquesta deixa fora a una gran part del jovent paiportí, les joves de Paiporta.”

Activitats Dones amb Compromís

foto expossició sexisme_1-3-2013

Com a primera activitat i dins dels actes organitzats en la setmana de la dona, Dones amb Compromís, va realitzar el passat 1 de març una xerrada sobre el sexisme a càrrec de la professora especialitzada en igualtat Neus Debón “El sexisme, enemic invisible de la igualtat en la vida de parella i familiar”.

La xerrada, a la que van assistir una trentena de persones, va estar precedida de la inauguració de l’exposició “La publicitat sexista” una mostra d’imatges de diferents mitjans de comunicació que il·lustren clarament l’ús dels estereotips sexistes. L’exposició es podrà visitar durant tot el mes de març de dilluns a dijous en horari de vesprades de 18 a 20 hores.

Amb aquestes activitats Dones amb Compromís volen contribuir a construir una alternativa social i a canviar el model patriarcal actual.