Els fets ocorreguts el passat dijous dia 10 de gener al col·legi de primària La Hispanidad de Santa Pola, s’han de sumar als fets que en tan sols 3 mesos, han hagut 3 casos similars al de Santa Pola, com ara el cas del CEIP Carlos Sarthou de Vila-real, l’IES Lluís Vives de València i l’IES Rei Jaume I d’Alzira.

A més, hem sabut que la Conselleria la Conselleria d’Educació no té tècnics propis de prevenció de riscos que puguen avaluar l’estat dels centres educatius.  Així les coses, des del 2012, els 20 tècnics del servei de prevenció de riscos de la conselleria d’educació, passen a ser de l’INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball).

Abans que això passara, els inspectors van fer més de 200 documents acreditant deficiències en els centres educatius valencians i van instar a l’administració a prendre mesures.

A hores d’ara, es desconeix quins són els centres que presenten aquestos problemes així com la seua magnitud.

Per tot això, proposem al Ple els següents

ACORDS

1.- El Ple de l’Ajuntament de Paiporta acorda sol·licitar al Consell de la Generalitat Valenciana, que torne a incorporar els tècnics de prevenció a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, actualment adscrits a l’INVASSAT, per tal de garantir la seguretat en els centres educatius del nostre municipi.

2.- El Ple de l’Ajuntament de Paiporta acorda sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, una inspecció tècnica de tots els centres educatius del nostre municipi, per tal de certificar i garantir el seu bon estat.

  • 3.- El Ple de l’Ajuntament de Paiporta acorda sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, informació sobre si en els informes dels tècnics que acrediten deficiències en els centres educatius valencians, consta algun del nostre municipi.

4.- L’alcaldia retrà comptes d’aquestos acords en el proper plenari ordinari que se celebre.

Paiporta a 15 de gener  de 2013

Isabel Martín Gómez                                                    Josep Val Cuevas

Portaveu                                                                           Vice-Portaveu

G.M. Compromís Paiporta

AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE PAIPORTA