Article publicat el 5 de gener de 2013 al diari Levante EMV

L’últim ple de l’Ajuntament de Paiporta posà en evidència la deixadesa de l’Alcalde, Vicent Ibor, que està portant el poble a una de les paràlisis més greus que ha patit. Sembla ocupat més en les seues aspiracions polítiques i personal i el resultat és que les àrees del govern són regnes de taifes, on els responsables polítics estan més preocupats per cobrar a final de mes que per solucionar els problemes dels ciutadans. I de problemes n’hi ha molts: el deute de l’Ajuntament de Paiporta és de 10 milions d’euros, més del doble des de l’any 2007 (3’9 milions) i patim les majors pujades de taxes i impostos que hem conegut els paiportins.

Però quina és la línia marcada pel grup popular en els plens, mes darrere mes? La del boicot de totes les iniciatives de creixement i de solidaritat. Un exemple punyent: els grups de l’oposició presentàrem al llarg de tot 2012 diferents propostes per a pal·liar l’efecte dels desnonaments i de les famílies que es queden sense casa. El PP les va votar en contra i presentà una de pròpia, que no ha posat en marxa.

Però si un ple resumeix l’actitud general del PP municipal és el del dia 27, que s’allargaria més de quatre hores fins al dia dels innocents i ens deixà a tots amb cara d’haver patit una innocentada. Amarga, com l’amarga gestió del PP a Paiporta.

COMPROMIS presentàvem cinc mocions: perquè es pogueren utilitzar temporalment solars per a finalitats socials; perquè s’inclogueren apartats de participació en la web de l’Ajuntament; perquè l’empresa ESPAI assumira el manteniment dels cementeris municipals… Amb els altres grups vam demanar accions a favor de la construcció del col·legi Rosa Serrano. TOTES les mocions van ser votades en contra pel grup popular.

L’actuació del grup popular va ser ben pobra. Les seues propostes es resumiren a ratificar els acomiadaments dels treballadors de l’ambulància i del cementeri (cinc persones més que es queden sense treball); i la proposta estel·lar per a declarar les festes de “Sant Roc i el gos” com a festa d’interés turístic local… Un actuació que sintetitza la seu obsessió: despatxar persones i convertir Paiporta en una població turística. El mal de la política d’eventos del PP reproduït en el poble. Circ, però sense pa.

I en aquest circ, el grup popular escenificà la línia que seguiran traçant: votar en contra de les nostres propostes. Potser, ben trist, perquè cada proposta evidencia la seua incapacitat de gestió. L’equip de govern va sense nord, descoordinat i amb projectes caducs. La improvisació és la seua acció diària d’autobombo. El que no falta mai a les aparicions de l’alcalde és el fotògraf, perquè Ibor s’ha d’assegurar una aparició constant al BIM.

Però d’accions reals, cap. La deixadesa més punyent és la del col·legi Rosa Serrano. Després de molts anys d’enganys del Partit Popular, el regidor d’educació i l’alcalde s’han manifestat indignats perquè la Generalitat no té prevista la construcció de l’escola. Diuen que faran tot el que puguen…

Isabel Martín i Pep Val (regidors de Compromís a l’Ajuntament de Paiporta)