El 29 de maig de 2008 es va constituir a Paiporta l’Empresa Municipal de Serveis – ESPAI.

L’entitat ESPAI es va ficar en marxa amb la finalitat d’assumir serveis que venien prestant-se fins eixe moment per empreses privades, com eren, entre d’altres, la neteja viària, neteja d’edificis i jardineria. L’objectiu de l’Ajuntament de Paiporta va ser que eixos serveis es prestaren amb una millora en el cost econòmic, una millora del servei i una millora de les condicions dels treballadors.

En aquests moment ESPAI compta amb una envergadura suficient per poder assumir altres serveis relacionats amb els que ja estan prestant-se. D’eixa manera es trauria més rendiment a l’equip i mitjans amb que compta: gerent, equip administratiu, mitjans tècnics (vehicles, equips de neteja i jardineria) i materials.

Per altra part, l’equip de govern del PP ha decidit acomiadar als dos treballadors de la Brigada d’obres encarregats del servei de cementeri municipal (conserges).

Cal dir que el servei del cementeri municipal ha estat prestat per personal d’ESPAI en moltes ocasions: baixes dels conserges, períodes vacacionals, permisos,…

És per tot açò que proposem al Plenari de l’Ajuntament de Paiporta l’adopció dels següents

ACORDS

PRIMER.- Donar trasllat al gerent i al Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Serveis ESPAI per tal d’iniciar un estudi sobre la viabilitat d’assumir el servei de cementeri municipal

SEGON.- En cas de viabilitat, iniciar els tràmits corresponents per tal de modificar els estatuts de l’Empresa Municipal de Serveis ESPAI i poder assolir el servei de cementeri municipal.

Paiporta a 19 de desembre de 2012