• TRES DELS TREBALLADORS PERTANYEN AL SERVEI D’AMBULÀNCIA MUNICIPAL, QUE QUEDARÀ DESATÉS

Compromís per Paiporta denuncia que “l’alcalde Vicente Ibor pretén acomiadar a 5 treballadors de l’Ajuntament”. Dos d’ells conserges del cementeri municipal i els altres tres membres del Servei d’Emergències Municipal, conductors i acompanyants d’ambulància.

Actualment el SEP (Servei d’Emergències Paiporta) està format per 4 treballadors, 3 conductors camillers i 1 infermer. Els quatre professionals fan dos torns per tal d’atendre amb l’ambulància municipal les emergències que puguen sorgir al municipi.

Per a Compromís aquest és el segon pas que dona el PP per deixar sense servei d’ambulància als 24.000 habitants de Paiporta. I és que tal i com informen des del grup “fa uns mesos ja van efectuar un canvi en la catalogació de l’ambulància passant de Suport Vital Bàsic (SVB) a Transport No Assistit (TNA)”. Un canvi amb el que “els paiportins i paiportines ja han patit una minva del servei, donat que una ambulància de tipus TNA no pot prestar tantes atencions com una SVB”.

L’alcalde, Vicente Ibor, pretén que el servei que presten estos 3 professionals siga assumit per personal voluntari de Protecció Civil. Però per a la portaveu de Compromís Isabel Martín “açò és un disbarat ja que els voluntaris no tenen la capacitació adequada per prestar el servei” i es pregunta “què passarà el dia que el conductor camiller (que es manté en el lloc de treball) estiga de baixa, permís o vacances?”, Martín alerta de que “els voluntaris no tenen ni tant sols el carnet BTP per conduir l’ambulància” i afegeix “tampoc tenen obligació d’estar tota la jornada laboral ni tots els dies, per això que moltes vegades podríem quedar-nos sense el servei d’ambulància”.

Per a Compromís “el servei que està prestant l’ambulància municipal, amb més de 800 actuacions anuals, és essencial i imprescindible, sobretot ara que des de Conselleria està retallant-se en Sanitat i els usuaris han de re-pagar inclús pel servei d’ambulància”. Martín també explica que “els minuts que guanyem amb una ambulància municipal poden ser vitals en molts casos, amb la seua absència podríem ficar en perill la vida de moltes persones”. Aquest extrem també ha estat esgrimit per la policia local, que és qui està en els accidents i urgéncies i més coneix la situació.

Martín també ha qualificat “d’insult als treballadors” el fet de que “haja sigut l’assessor de Recursos Humans contractat a dit pel propi alcalde el que haja fet l’informe justificatiu de l’acomiadament dels 3 membres del SEP i, parle d’un estalvi de 73.000€ quan ell ens costa més de 65.000€ anuals”.

Privatització de serveis

Des del grup Compromís també denuncien que darrere de l’acomiadament dels dos treballadors del cementeri municipal està la intenció del PP de “privatitzar el servei de cementeri”. I és que tal i com han informat en la Mesa de Negociació General de l’Ajuntament “estan redactant les bases per licitar el servei de cementeri”.

Des de Compromís manifesten que “el PP ha degradat el servei per tal de justificar la privatització, igual que fan amb altres serveis públics”.

També, acompanyats de tots aquests acomiadaments es va a efectuar una pujada de sou d’altres places i l’augment del complement específic en 1710€ anuals dels 41 policies locals, el que supossarà una despessa de més de 75.000€ anuals, molt superior al suposat estalvi aconseguit amb l’acomiadament dels membres del SEP.

Compromís demana “el manteniment de tots els llocs de treball ocupats per treballadors i treballadores”, ja siguen funcionaris o laborals, “no hi haurà estalvi i a més empitjoraran considerablement els serveis”.

Paiporta, 18 de novembre de 2012