La missió de la Policia Local de Paiporta consisteix principalment en protegir a la ciutadania i “vetllar pel benestar social, cooperant amb altres agents socials, especialment en els àmbits preventius i assistencials”. Així ho recull el Reglament de la Policia Local aprovat per aquest Ajuntament el 25 de juny de 2009.

Però en els darrers mesos hem vist atònits com la Policia Local, fent el paper de policia judicial, ha participat en desenes de desnonaments al nostre poble. Ficant-se del costat de l’empresa privada (els bancs) en detriment dels drets de la ciutadania.

Són ja molts els ajuntaments, que sensibilitzats amb la problemàtica social dels desnonaments i assumint-la com a pròpia, han ficat com a prioritat el benestar de les famílies i han deixat de participar en els desnonaments.

Des de Compromís creguem que s’ha de ficar fi als desnonaments, arribant a la solució proposada per la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, que demana una moratòria en els desnonaments, la dació en pagament de les hipoteques amb caràcter retroactiu i el lloguer social. Així ho hem traslladat a aquest ajuntament a través diverses mocions.

Pel que s’ha dit amb anterioritat, el nostre grup municipal presenta les següents propostes d’acord:

ACORDS

PRIMER.- Que l’alcalde de Paiporta done ordre a la Jefatura de la Policia Local de Paiporta per tal que s’abstinga d’intervindre i participar en els possibles procediments de desnonaments que es vagen a efectuar al municipi per part d’entitats bancàries.

SEGON.- Traslladar aquest acord a l’intendent de la policia local de Paiporta i a la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques.

Paiporta a 18 de novembre de 2012