El conjunt d’activitats i actes que organitzem anualment, ha de formar part d’un projecte de dinamització cultural que es porte a terme a través del teixit associatiu de Paiporta i ha de tindre com a objectiu fer de l’associacionisme un element de cohesió social.

No és gratuït que “festes” forme part de l’Àrea de Cultura en el nostre Ajuntament i és per això que entenem que la gestió de les festes populars conformen una tipologia especial de gestió cultural, que ha de tenir en compte aspectes que en molts casos sobrepassen les qüestions més formals de la gestió, per entrar en un aspecte que sovint oblidem, la gestió de les emocions dins de la festa que protagonitzen col·lectius i comunitats.

La festa, com la comunitat és un element viu, convuls que evoluciona edició rere edició i els problemes que hui es plantegen seran diferents als de demà.

Per a Compromís, el més interessant en la l’elaboració del programa de les festes de 2012 no és només la proposta d’unes determinades activitats, sinó la progressiva transformació del model de gestió de les festes dirigit a un model de gestió de festes participatiu.

Des de Compromís demanem més implicació i participació de persones, col·lectius i associacions festeres en els diferents apartats de la festa:
· Confecció i coordinació del programa de festes
· Distribució i control del pressupost
· Coordinació de les entitats
· Seguiment i control de les contractacions
· Aplicació de principis de sostenibilitat en les festes (reducció de residus i estalvi de recursos energètics)
· Durant les festes, coordinació i seguiment dels principals actes
· Resolució de conflictes
· Valoració de la festa i balanç econòmic.

Ací vos deixem la proposta que vàrem presentar en el mes de juny.

Propostes per Festes 2012. Compromís