• MILERS DE CONTRIBUENTS S’HAN VIST AFECTATS DE L’ERROR INFORMÀTIC

Compromís per Paiporta ha denunciat que “l’Ajuntament de Paiporta ha emés dues vegades als contribuents els rebuts de les taxes corresponents a recollida del fem i guals”. En el millor dels casos els veïns s’han vist afectats per un càrrec duplicat de 48€ (fem), però aquells que també tenen gual han vist com en el seu compte bancari s’han carregat al menys 216€ extres.

Segons l’Ajuntament aquests fets es deuen a un “error informàtic” en la generació de rebuts, tal i com han publicat en la pàgina web de l’Ajuntament.

Però des de Compromís atribueixen aquests errors a la manca de recursos i continus canvis que estan fent-se en el departament d’intervenció arrel de l’arribada del nou gestor de recursos humans designat per l’alcalde Ibor.

A més, afegeixen que és molt greu que “un programa informàtic que porta 4 dies i que ha costat 50.000€, a banda dels 25.261,44€ que costa el seu manteniment, tinga un forat que permitisca que es genere un fitxer duplicat”.

I és que tal i com informen des del grup, el programa es va implantar a principi d’any per dur la gestió de tributària de l’Ajuntament.

La portaveu de Compromís, Isabel Martín, ha manifestat que “aquests fets, a més de l’alarma social que han provocat, han ocasionat perjudicis a molts veïns que han vist com el seu compte es quedava en números rojos”.

L’error ha afectat a milers de contribuents, ja que tal i com informen des de Compromís “s’han generat 6.000 rebuts erronis”. Açó va a suposar un sobrecost donat que tot i que alguns bancs podrien no cobrar penalització per tornar el rebut, altres si ho faran “i aixó sense comptar el treball extra per al departament, per als treballadors de les entitats i per als ciutadans i ciutadanes”, ha afegit Martín.

També des de Compromís assenyalen que els fets es podien haver minimitzat amb la col·laboració de l’entitat emissora, el BBVA. “Tècnicament era possible retrotraure els rebuts, segons les nostres fonts, però el banc que col·labora amb l’Ajuntament (el BBVA) s’ha desentès”.

Paiporta, 9 de maig del 2012