Jose Antonio ManriqueMartorell, Isabel Martín Gómez i Mª Jose Lianes Laserna, portaveus dels grups municipals PSPV-PSOE, Compromís i EU

EXPOSEM

El mapa escolar al nostre municipi està conformat  a  l’actualitat per un total de 5 col·legis públics, i un concertat, per donar cobertura a l’escolarització de totes les xiquetes i xiquets de la població.

Quatre d’aquests col·legis disposen de les infraestructures adequades per acollir a l’alumnat en les millors condicions tant al que se refereix al àmbit estructural (espais físics amb temperatura acondicionada, aules,  gimnàs, menjador, biblioteca, pati de jocs,…) com a l’àmbit formatiu.

Un dels col·legis, o millor dit les instal·lacions provisionals del que serà el col·legiRosa Serrano, des de fa 6 anys, és un grup d’aules prefabricades o barracons que van creixent cada any en nombre, per cobrir les necessitats d’espai, però no en millora de condicions.

Considerem que les xiquetes i xiquets d’aquest col·legi estan totalment discriminats respecte a la resta de la població infantil que van als altres col·legis, i que a més aquesta situació, que en principi podia ser provisional, està allargant-se de tal forma, que si no es posa remei, pot ser els primers alumnes acabaran el cicle educatiu de primària sense haver pogut gaudir d’altres instal·lacions.

Som sabedors que les competències en matèria d’Educació i de dotació de recursos tant estructurals com humans son totalment del Govern Autonòmic, per tant de La Conselleria d’Educació.

Però també som conscients que es l’Administració Local i per tan l’Ajuntament qui deu d’assumir la responsabilitat i fer tot el que estiga al seu abast perquè  tots i cadascuna de les seus veïnes i veïns disposen del mateixos drets i les mateixes obligacions sense ningun tipus de distinció per cap motiu.

Des de els nostres grups considerem que són de raó i per tant volem recolzar les propostes de l’AMPA del Col.legiRosa Serranoaixí com del Consell Escolar Municipal, i és per tot això que presentem al Ple els següents

  ACORDS

PRIMER.- Que  l’Ajuntament sol·licite a la Conselleria d’Educació que dins el programa 422.20.- ensenyament primari de la secció 09.- Educació, formació i ocupació, dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2012 s’introduïsca un nou codi per a la construcció del Col·legi Rosa Serrano de Paiporta.

SEGON.- Que l’Ajuntament s’adreçe per via oficial, a la Conselleria d’Educació, sol·licitant per escrit el compromís, que de forma verbal s’ha expressat al Regidor d’Educació, de que la construcció del Col·legiRosa Serranoes una prioritat per la Conselleria, i informe respecte a la data prevista d’inici de les obres.

TERCER.- Donat que aquest compromís s’ha vist vàries vegades incomplit per part de la Conselleria d’Educació, proposem a més que es realitzen les gestions necessàries per part d’aquest Ajuntament per, en cas de no obtindre resposta immediata, dedicar la partida econòmica del centre cultural a la construcció del col·legi Rosa Serrano per via urgent i així puguen començar les obres en aquest proper 2012

Paiporta 13 de desembre de 2011

 

Jose Antonio ManriqueMartorell                               Isabel Martín Gómez

Mª Jose Lianes Laserna

SR. REGIDOR D’EDUCACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE PAIPORTA