• El PP va votar en contra tot i ser un dels punts del seu programa electoral
Compromís per Paiporta ha presentat esta setmana una moció per reclamar “la creació d’una Regidoria d’Igualtat que dinamitze tota una sèrie de polítiques d’igualtat en el municipi”.
La moció va rebre el recolzament de tots els grups municipals de l’Ajuntament, a excepció del PP que va votar en contra de la mateixa tot i que era una de les propostes que duien en el seu programa electoral, exactament en el punt 19.
Des de Compromíslamenten que l’equip de govern haja oblidat tant prompte els seus compromisos electorals i desaprofiten aquesta oportunitat per “promoure un canvi social cap a la igualtat”.
I és que des del grup Compromísdemanen la creació d’aquesta regidoria per tal de ficar en marxa entre d’altres “un Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes, pressupostos participatius i amb perspectiva de gènere i un Pla Municipal de Conciliació dels àmbits personal, familiar i laboral”. També reclamen aquesta regidoria com a “eina fonamental per tal de mantindre una relació fluida amb les diverses associacions de dones del municipi així com amb les que treballen per la igualtat entre els sexes, contra la violència vers les dones i, en general, per a la millora de les seues oportunitats vitals”.
La portaveu de Compromís, Isabel Martín, ha manifestat que “aquesta regidoria és imprescindible per evitar molts casos de violència masclista” i afegeix, “hem de treballar molt més la prevenció i no quedar-nos només en fer un minut de silenci cada any”.
Martín també considera imprescindible aquesta regidoria per coordinar que des de l’Ajuntament s’utilitze un llenguatge no sexista en la documentació administrativa i en la comunicació amb la ciutadania. Compromís que denuncia que “algunes de les imatges corporatives de l’Ajuntament donen mostres de discriminació, com és el cas de la regidoria de joventut que està il·lustrada amb la única imatge d’un xic”.
Paiporta, 27 de novembre de 2011