A través del programa de festes els polítics de l’oposició hem tingut notícies de les activiats programades per l’equip del govern  per a les festes d’enguany.
Fins i tot, alguna activitat com el cine el poble no ha sabut la programació fins el mateix moment de la pel·lícula.
Cap comissió, cap reunió preparatòria, cap oferiment als altres grups per aportar propostes.
Este PP només que te ocurrències i fa improvisacions. De vegades l’ixen bé, en la majoria dels casos, un desastre.
El PP de Paiporta ens te ja acostumats al seu autobombo i propanganda.


L’alcalde en el saluda diu que seran unes festes de cost 0 euros per a l’Ajuntament. El regidor de festes diu que costaran 160.000 euros. Qui diu la veritat?. Segurament  cap.

La idea d’un recinte ferial amb barracons gestionats per les associacions de Paiporta està funcionant en molts pobles de la comarca. En el nostre cas, l’Ajuntament del PP ha convertit el recinte ferial en un gran “botellón” cada any més gran i amb més participació i amb poques expectatives.



L’Ajuntament començà organitzant concerts amb grups locals i verbenes amb orquestres però enguany la seua participació s’ha reduït a la discomòbil que es repetix cada nit com l’allioli que únicament compta amb els decibelis per cridar l’atenció i que molesta més que altra cosa. Dels quatre mil o cinc mil visitants de cada nit que calcula l’Ajuntament, escassament un centenar es manté davant de la discomòbil més de cinc minuts.


Cal recordar que la Regidoria de festes convoca a totes les associacions per demanar barracó, organitza una reunió preparatòria, organitza el sorteig dels barrancons, s’encarrega de contactar amb l’empresa. És per tant la regidoria de festes qui organitza i coordina, fixa les normes i els horaris del recinte ferial.


El dia 8 d’agost quan ja s’havien tancat tots els barracons, sobre les 5 de la matinada es va produir una agressió a una jove i posteriorment durant unes hores diferents altercats que acabaren amb cinc persones detingudes i 31 persones ferides.


El dia 9 d’agost el regidor de festes convoca a totes les associacions que tenen barracó en el recinte ferial i amb un discurs autoritari pareix que vol traspassar totes les responsabilitats dels actes a les associacions presents. De fet, fa signar als responsables de cada associació les noves normes (improvisades) que a partir d’eixe dia estaran vigent. Canvi d’horaris i amenaça de multes de 1.500 euros a les casetes que incomplisquen les normes. Fent amics, vamos.


Una altra ocurrència dels responsables municipals és voler culpabilitzar a la “gentola” que ve de fora de tots els fets ocorreguts. Molts dels presents manifesten que gran part dels participants en els fets són veïns de Paiporta
En eixa mateixa reunió un grapat de representants de les associacions li recorden al regidor que la presència de la policia és escassa, que quan la necessiten tarden en acudir i que després d’acabar la seua presència és nul·la, per la qual cosa moltes de les persones han de passar la nit en el barracó per a que no els furten durant la nit. De fet durant la reunió una de les associacions es va enterar que havien entrat en el seu barracó i fet malbé totes les coses que tenien en les neveres durant la nit anterior
I públicament l’alcalde va manifestar que d’eixes coses ells no s’enteren . Vaja pareix s’enteren de les coses que volen enterar-se.
En eixa reunió no es va pactar res, el regidor de festes va imposar i va voler fer resposables a les associacions de la seua incompetència i ho va voler fer amb males maneres.  Arribà a acusar a les associacions de vendre “matarates” i “alcohol de garrafó”  a preus populars.
Pareix ser que ara l’alcalde vol fer-nos creure que en eixa reunió era on es fan les propostes per a les festes i critica a Compromís per anar i no fer-les.


Li recordem a l’alcalde que a eixa reunió no es va convocar a Compromís ni a cap representant de l’oposició. Que si volen propostes, convoquen reunions preparatòries prèvies, convoquen comissions i ahí les prepararem i les portarem.
La seua incompetència la volen traslladar als altres.
Els agrada l’autobombo i la propaganda, dir que han passat per les festes 2-3 milions de persones. Sense preocupar-se de res més.


Els ha passat en el recinte ferial, els passarà, també, amb els bous. Enguany tenim bous per dalt del cap. El bous provoquen concentracions de gent, molta gent que genera molèsties per als veïnat. En les festes s’ha de buscar un equilibri. Quan es sobrepassa eixe equilibri sorgixen els problemes i es quan este ajuntament del PP improvisa. Cal pensar abans. Pensar en un model de poble, amb unes festes amb diversitat d’activitats: lúdiques, culturals, musicals, esportives, …. que siguen participatives i que al mateix temps no generen molèsties a qui vulga descansar.