Compromís és una força política que va nàixer ara fa uns anys de la unió d’objectius comuns, de transformar  la diferència en riquesa democràtica i, sobretot, de la necessitat comuna de creure en una democràcia real de país.

Després de les eleccions municipals i autonòmiques del 22 de maig s’ha donat un canvi significatiu en el panorama polític de Paiporta i del País Valencià. Compromís és ja la tercera força política a Paiporta i també al parlament valencià. Hem aconseguit il·lusionar a molts paiportins i paiportines, que han confiat en nosaltres. Aquesta nova espenta de vots i regidors genera un compromís clar, que compartim moltes persones: les que ja estem fartes d’haver de suportar que els governants es dediquen a jugar amb el nostre futur sense importar-los el més mínim la nostra opinió.
Nosaltres estem en política perquè volem millorar el teixit social del poble. El missatge que hem rebut de les persones que ens han votat és de continuar fent una oposició ferma i valenta. Així serà. Al mateix temps farem totes les propostes “en positiu” perquè l’objectiu no és emprenyar al poder sinó que la ciutadania i el poble de Paiporta visquen millor cada dia.

És costós trencar la dinàmica dels partits tradicionals, acomodats en velles postures: per què semblen sords a les reclamacions cada volta més clares de salut democràtica de la societat? Compromís no volem ser un partit polític convencional. Volem servir de veu als moviments socials que canviaran les coses. Compromís és una forma diferent de fer política. La nostra base són les persones compromeses i, fidels a este compromís, concretarem una pràctica política basada en la participació dels col·lectius i de les demandes ciutadanes. Ens plantegem que la classe política ha de recuperar la confiança de la població en l’acció política i, per damunt de tot, ha d’abanderar propostes sòlides i noves dirigides a la consecució de la justícia social i de regeneració del territori. Hem d’aconseguir que l’Ajuntament faça un ajust pressupostari sense que els serveis socials disminuïsquen. Cal estalviar, això sí, les despeses prescindibles. Cal millorar la gestió municipal i s’han d’optimitzar els recursos que tenim.

Compromís per Paiporta en fi, ens proposem recuperar el sentit de la política com un instrument de transformació i gestió pública col·lectiva, la qual cosa donarà resposta a les necessitats més pròximes i a les grans aspiracions de les persones i de la societat civil a les quals representem.

No defraudarem.

Article publicat al BIM del mes d’agost de 2011