COMPROMÍS DENUNCIA A L’ALCALDE DE PAIPORTA PER PREVARICACIÓ I TRÀFIC D’INFLUÈNCIES

La regidora de Compromís a Paiporta, Isabel Martín, ha presentat este matí davant de la Fiscalia una denúncia per prevaricació i tràfic d’influències contra l’alcalde de Paiporta, Vicente Ibor.

Segons ha explicat Martín “hem denunciat Ibor per haver incomplit la Llei de contractes en la contractació per part de l’Ajuntament de Paiporta de l’advocat José Antonio Prieto Palazón incorrent en el que considerem un delicte de prevaricació, a la qual cosa s’ha d’afegir el tràfic d’influències per la notòria amistat que unix l’alcalde del municipi i a l’advocat adjudicatari”.

“Des de Compromís entenem que se li ha adjudicat irregularment la defensa jurídica de l’Ajuntament de Paiporta al senyor Prieto Palazón, el qual va rebre p
agaments per part del consistori que presidix Vicente Ibor per un import de 216.563,47€ durant l’any 2009”.

La designació dels diferents advocats per a representar a l’Ajuntament de Paiporta en diferents processos judicials, així com per a realitzar informes i estudis jurídics, ha sigut per designació directa de l’alcalde de Paiporta, el senyor Vicente Ibor, i mitjançant un decret d’alcaldia.

L’adjudicació al senyor Prieto Palazón es va realitzar per mitjà de contractes menors, la qual cosa considerem una vulneració de la llei de contractes, ja que este tipus de contractes han de realitzar-se per un import inferior a 18.000 euros si no es tracta d’adjudicació d’obres i els dits contractes menors no poden tindre una duració de més d’un any ni prorrogar-se. Així en este cas ens trobem amb factures pagades a este advocat amb imports majors als 18.000 euros i per processos que han durat més d’un any.

En estes contractacions l’Ajuntament havia d’haver acudit com a mínim a un procediment negociat, per al que és necessari sol·licitar almenys tres ofertes diferents. Este no ha sigut el cas en l’adjudicació que ens ocupa amb l’agreujant de la notòria amistat del contractant amb l’alcalde Íbor.

“En l’Ajuntament de Paiporta se’ns han posat impediments per a obtindre tota la documentació sobre este assumpte, dificultant la nostra labor de control a l’equip de govern, així que després de contrastar estos fets pel nostre compte hem decidit acudir a la justícia”, ha conclòs Isabel Martín.

19 de gener del 2011