L’AJUNTAMENT DE PAIPORTA TANCA 2009 AMB UN ROMANENT NEGATIU DE TRESORERIA DE 2.473.052,03€ I L’INFORME DESFAVORABLE DE LA INTERVENCIÓ MUNICIPAL 

Compromís per Paiporta ha revelat que la liquidació de pressupost de 2009 s’ha tancat amb un romanent negatiu de tresoreria de quasi 2.500.000€ (tres vegades el que es destina a Benestar Social) i amb l’informe desfavorable de la intervenció municipal, el qual deixa constància d’una sèrie d’irregularitats comeses per l’equip de govern del PP.

L’informe d’intervenció assenyala que “existeix un elevat nombre d’expedients que han estat tramitats i aprovats sense el preceptiu informe fiscalitzador de la Intervenció Municipal a pesar del contingut econòmic dels mateixos i que en molts casos ni tan sols s’han notificat al departament tècnic”. La interventora explica també en l’informe que “ha comunicat aquesta incidència en nombroses ocasions a la Secretaria General de l’Ajuntament”. Per a Compromís, aquest fet és d’extrema gravetat i així ho han fet constar en reiterades ocasions, de fet la portaveu del grup, Isabel Martín, ha votat en contra de nombrosos expedients per faltar el preceptiu informe econòmic “no es pot actuar fora de la llei, doncs aquesta està per a complir-se, a més amb els diners públics cal ser molt transparent i extraordinàriament cauts, gens que veure amb les actuacions del PP a Paiporta”, ha indicat Martín.

L’informe d’intervenció afirma que “en la comptabilitat es reflecteix fraccionament en els objectes contractuals fet que provoca un elevat nombre de contractacions “a dit” i que la pròpia intervenció inste a “procedir a un Pla de Millora en la contractació menor a fi de millorar la competitivitat de la despesa pública”. Per a Martín “això no només suposa un perjudici econòmic a l’Ajuntament, també contravé el principi de publicitat i pública concurrència” i afegeix “no volem que a Paiporta es done cap cas Gürtel”.

Per a Compromís, tots aquests fets són d’una gravetat considerable, pel que el gabinet jurídic del grup està estudiant emprendre accions legals contra l’alcalde, com a màxim responsable. Així Martín ha manifestat que “la mala gestió del PP està passant factura a les arques de l’Ajuntament, però si a tot això li afegim les irregularitats comeses per l’equip de govern, hem de parlar ja de que estan ratllant la legalitat”.

Reconeixement extrajudicial de crèdit per a factures impagades.

D’altra banda, en el ple municipal també es va aprovar un reconeixement extrajudicial de crèdit de 163.929’89€ per a factures impagades.

Des de Compromís informen que aquest no és el primer reconeixement que aprova l’actual equip de govern, però si és ja un reconeixement de factures i programes gestionats en la seva totalitat pel PP, pel que expliquen que “en aquest cas ja no poden tirar la culpa a l’anterior equip de govern doncs això és conseqüència d’una mala gestió d’Ibor i els seus regidors”.
Entre les factures hi ha algunes que criden notablement l’atenció, com una corresponent a un ordinador portàtil adquirit per la regidora d’interior i facturat en 2008 que ha aparegut “inexplicablement” ara. També hi ha factures d’empreses que van realitzar el treball en 2008 i van presentar les factures dintre del termini i en la forma escaient i que encara tenen pendent el cobrament. “Sembla ser que la regidora d’hisenda, Isabel Chisbert, ha adquirit les males costums dels seus predecessors. Esperem que en el que queda de legislatura no apareguin ja més factures en el calaix”, ha manifestat Martín. 
Paiporta  9 de juny del 2010
Compromís Paiporta
Bloc – Projecte Obert