La regidora de Compromís, Isabel Martín, ha instat al govern de Paiporta a invertir part dels vora 4 milions d’euros del Fons d’Inversions Local en la Construcció de la Casa de la Cultura a Paiporta.

En la proposta s’exigeix que la Casa de la Cultura compte amb unes característiques mínimes, com són: ubicació dels Serveis Municipals d’Educació i Cultura i del Servei Psicopedagògic Municipal, Biblioteca Municipal, Escola d’Adults, Espai Jove, Sales d’ús Sociocultural i també que estiga planificat per albergar el futur Conservatori Municipal de Música.

Aquesta proposta sorgeix de la consulta feta a través del Bloc de Paiporta i d’altres blogs de la coalició. També arreplega el treball i la sensibilitat de col·lectius que durant els últims temps han estat treballant socialment a Paiporta, com són les Ampes dels centres educatius de Paiporta.

La regidora Isabel Martín explica que “al nostre entendre utilitzar aquest fons extraordinari en xicotetes inversions, encara que siguen moltes i necessàries, seria una manera de desaprofitar-lo, doncs, aquests xicotetes projectes són assumibles i programables durant els futurs anys, per exemple a través de l’empresa municipal de serveis, creant d’aquesta manera treball local”.

Amb aquesta proposta s’intenta que es creen llocs de treball a llarg termini, no només durant els mesos que dure l’execució dels projectes, com passaria amb les propostes del PP.

Per altra part, la regidora de Compromís lamenta que l’equip de govern no haja convocat encara cap reunió de portaveus per consensuar entre tots els grups com invertir aquests diners “només ens explicaren vagament vint minuts abans de l’últim ple els projectes que ja tenien pensat fer”. Martín denuncia que “es parla molt de participació ciutadana, i de fet tenim en exclusivitat una regidora alliberada a tal efecte, però que en un tema tan important com aquest ni tan sols han convocat un foro extraordinari on analitzar les necessitats del municipi”.
Paiporta 12 de gener del 2009

PROPOSTA: CASA DE LA CULTURA

Aquesta és la proposta que hem presentat a principis d’any a l’Ajuntament de Paiporta. Encara estem esperant que es convoque una reunió per poder aportar més propostes i millorar en lo possible les que proposa l’equip de govern. Hui ens hem assabentat per premsa que han ja han aprovat d’amagat algunes en Junta de Govern, sense passar per plenari, com seria correcte.

Proposta Per a La Utilitzaci Dels Fons Estatal